A Couple blog - Personal - Blog Thoughts

Blog Thoughts

Hoi! Vandaag wil ik graag mijn hoofd legen en jullie een aantal dingen vertellen m.b.t. mijn blog. Het is een lange tekst geworden, maar misschien voorlopig ook mijn laatste. Als je een vaste bezoeker bent van A Couple, dan doe je er goed aan om het te lezen en dat zou ik ook waarderen <3.

Afgelopen week ontving ik een e-mail dat de hosting van mijn blog zou worden verlengd, iets wat eigenlijk een simpele notificatie was, maar het liet mijn hoofd meteen overuren draaien. Een aantal gedachten die ik de laatste tijd over mijn blog heb kwamen meteen omhoog en ik begon weer na te denken over hoe ik nu eigenlijk verder wil, over wat ik überhaupt eigenlijk wil. Wil ik nog wel bloggen? En zo ja, hoe?

De laatste tijd merk ik namelijk dat ik heel veel moeite moet doen om aan inspiratie te komen voor mijn blog. Ik werk doordeweeks op kantoor en ben veel te vinden op de ijsbaan en in de dansschool, waardoor ik op die dagen al niet veel bijzonders meemaak om te delen. In ieder geval niet interessant genoeg om hier te delen. Ook merk ik dat ik outfitfoto’s maken niet echt ‘leuk’ meer vind, ik voel me steeds ongemakkelijker voor de camera en ben sneller ontevreden over hoe ik op de foto sta. Ik maak veel liever op een spontaan moment een aantal foto’s van wat ik aan heb, zodat ik één of twee beelden kan delen op bijvoorbeeld Instagram.

Het maken van productfoto’s vind ik daarentegen wel nog steeds heel leuk, ik merk sowieso dat mijn interesse meer is verschoven naar áchter de camera in plaats van ervoor. Maar tegelijkertijd heb ik niet genoeg items om voor veel posts foto’s van te maken en weet ik ook niet zo goed meer waarom ik het doe. Mijn insteek van bloggen was altijd tweeledig: allereerst was/is het ‘doen wat ik leuk vindt’, foto’s maken en teksten schrijven, daarnaast wil(de) ik graag mensen inspireren.

Vooral dat laatste punt voelt voor mij niet meer van toepassing, ik zou niet weten hoe ik jullie met mijn posts inspireer. Daarnaast merk ik ook dat ik zelf nog zelden blogs lees, ik kijk liever op Instagram en een enkele keer op YouTube en ik vraag mij echt af in hoeverre andere mensen nog geïnteresseerd zijn in –in mijn ogen– de zoveelste ‘chick’ die random maar wat deelt op een blog.

Monday: back to work ? Enjoy your day & week!

A post shared by Alexandra Huijgens (@alexandrahuijgens) on

Ik riep/roep altijd dat ik kwaliteit belangrijker vind dan kwaliteit, maar toch merk ik dat ik regelmatig niet meer tevreden ben met de kwaliteit van mijn posts, met name de teksten. Ik heb niet meer het gevoel dat ik in elke post mijn passie kwijt kan, het voelt allemaal een beetje als ‘moeten’, en daardoor komt wat ik wil schrijven niet over zoals ik dat wil.

Mijn hoofd is momenteel bezig met veel andere dingen en bloggen hoort daar voor mijn gevoel niet echt meer bij, deels omdat ik gewoon geen tijd heb, maar ook vanwege de hierboven genoemde punten, en ik ben bang dat de enige conclusie die ik op dit moment kan trekken, is dat ik het voor nu even ga laten voor wat het is.Alweer. 1,5 jaar geleden besloot ik namelijk te stoppen met bloggen, deels om andere redenen, en voor mijn gevoel heeft de afgelopen periode bevestigd dat het creëren van content (zowel beeld als tekst) iets is wat ik echt leuk vind, maar dat mijn blog op dit moment niet meer hetgene is waarvoor ik die content wil creëren.

Dit betekent echter niet dat ik nu zomaar de stekker eruit trek en alles in één keer stop en verwijder. Dat kan én wil ik (nog) niet. Ik heb besloten mijn blog vanaf nu in ieder geval even niet meer als focus te hebben en om het even te laten voor wat het is. Misschien heb ik over 5 weken opeens enorme inspiratie en wil ik weer wat posten, misschien bedenk ik volgende week dat ik weer iets leuks heb om te plaatsen en komt er gewoon ‘random’ af en toe een post online, misschien ook niet. Ik ga mijn hosting in ieder geval nog minimaal één jaar verlengen. In dat jaar kan ik besluiten wat ik echt wil en zien hoe het past bij wat ik verder ga doen, ik ben bijvoorbeeld ook op zoek naar een nieuwe baan en heb nu nog geen idee waar ik uit ga komen.

Ik wil jou in ieder geval bedanken voor het lezen van deze post, het was een flinke lap tekst, maar ik wilde het niet te kort en snel neerzetten. Ik blijf sowieso wel actief op Instagram, ik zou het leuk vinden als je mij daar komt volgen! Je vindt mij als @acoupleofalex.


COMMENTS
 • Wat jammer! Maar wel begrijpelijk nu ik dit lees. Er gaat zoveel tijd in zitten en als je het dan niet meer super-super leuk vindt, dan is dat vermoeiend! Ik blijf je in ieder geval volgen op insta ;)

  29/09/2017
 • Wat jammer om te lezen, maar je moet doen wat jouw gelukkig maakt! Als jij hier niet gelukkig van wordt, snap ik je keuze helemaal. Veel succes met alles wat je doet en misschien tot een volgende blogpost.

  30/09/2017
 • Aw, Alex toch, ik snap het wel hoor. Doe waar je je goed bij voelt! Wie weet tot nog eens, maar ik blijf je wel gewoon volgen op instagram! (Over kwaliteit gesproken vond ik wel altijd dat je het enorm goed deed?)

  01/10/2017
 • Mooie flaylay!! <3

  X Merel
  http://www.andathousandwords.com

  30/10/2017
 • Jammer babe. maar helemaal begrijpelijk. Ik zelf doe het ook niet meer actief meer instagram.
  Ik blijf je sowieso volgens op Insta. We moeten nog steeds een shoot date plannen haha

  XxX
  wendy

  12/11/2017
POST A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Were looking for a nice warm holiday destination for
 • Tuesday smile Already halfway my working week yay
 • SHOOTING DAY Had a fun day shooting at studioautomat today
 • SUNSHINE on a rainy day Hows your weekend so far?
 • STRIPED Wish I could wear this jumpsuit again hows
 • BYE MONDAY Ohh this day went so so fast! Had
 • HELLO FRIDAY Ive got a busy weekend ahead do you
 • NEW EARRING isnt she pretty?