Fashion - New E-polette E-olivia glasses - ilumuoti

Mijn nieuwe E-Polette bril

Als je 8 uur per dag, 40 uur per week (of zelfs meer) werkt, kan je je waarschijnlijk goed inbeelden dat je ogen vrij moe worden en dat je misschien zelfs hoofdpijn krijgt. Ik merk bijvoorbeeld als ik ‘s avonds nog achter mijn laptop zit, dat mijn ogen dan veel sneller moe worden, vooral als het donkerder wordt.

Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door het blauwe licht dat van de schermen af komt, welke je ogen moe kan maken, maar welke het -bijvoorbeeld- ook moeilijker maakt om goed te slapen, vooral alsje vlak voor het slapen nog naar je laptop of telefoon kijkt. Bij Polette hebben ze daar iets op bedacht, door de E-polette brillenlijn te lanceren. De E-Polette brillen hebben een speciale lichtgele filter welke 40% van al het blauwe licht filteren. Dit betekent dat je ogen relaxter zijn en dat je dag/nachtritme beter is.

ilumuoti-e-polette-glasses-2
ilumuoti-e-polette-glasses-3

Ik mocht van Polette een E-polette bril uitkiezen, zodat ik het effect zelf kon proberen. Ik koos deze mooie burgundy rode versie genaamd e-olivia. Deze bril heeft een mooi donkerrood montuur en is van plastic gemaakt, waardoor hij licht is om te dragen, wat erg fijn is. Ik heb de bril nu een aantal keer opgehad en ik merk echt dat er een geelachtige filter in zit, omdat de wereld om mij heen wat ‘warmer’ wordt.

Toch denk ik dat ik de bril niet veel zal dragen. Ik heb geen supergoede ogen, dus draag normaal gesproken contactlenzen, omdat ik het vervelend vind om de hele dag een bril te dragen. Ik zal daarom niet snel een bril dragen zonder sterkte, zeker niet omdat ik verschillende applicaties op mijn MacBook en iPhone heb die ook warm licht aan mijn scherm geven. Bovendien draag ik ‘s avonds thuis al mijn ‘gewone’ bril op sterkte, dus twee paar brillen dragen wordt een beetje lastig.. ;)

Anyway, het effect van de bril merk ik wel degelijk en ik vind het ook echt een slimme oplossing! Ik denk dat ik de bril op mijn werk leg, zodat ik hem daar op kan zetten als ik merk dat mijn ogen moe worden, zeker nu het vroeger donker wordt

Conclusie: de bril is voor mij een goede oplossing voor op mijn werk, maar niet voor thuis. Als jij hoofdpijn, moeie ogen of andere vervelende situaties ervaart door veel gebruik van schermen of als je gewoon een goed beschermend product zoek, raad ik je zeker aan om een E-polette te proberen!

Heb jij ooit van E-polette brillen gehoord? En zou jij er één dragen?

xx Alex
ilumuoti-e-polette-glasses-6
ilumuoti-e-polette-glasses-9ilumuoti-e-polette-glasses-7
ilumuoti-e-polette-glasses-4

Photography: Roy
Product photography: me

Follow
Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

8 Comments

  1. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het klinkt erg goed! Hij staat je ook heel erg leuk.
    Ik heb zelf wel een bril voor het tv-kijken omdat ik dan vaak hoofdpijn kreeg, maar de laatste tijd heb ik daar geen last meer van.. Dus de bril ligt al een tijdje in de la haha :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Close