Blogtips #1 | WordPress plugins

blog4

Vanaf vandaag heb ik weer iets nieuws voor jullie op ILUMUOTI! Ik zal nu regelmatig artikelen gaan schrijven met blogtips, tips voor beginnende en ‘ervaren’  bloggers over diverse onderdelen van het bloggen. Vandaag begin ik met een aantal tips voor WordPress plugins. Als er iets is wat ik fijn vind aan WordPress, dan is het wel het feit dat je eindeloze mooie en nuttige toevoegingen aan je blog kunt toevoegen door het installeren van plugins. Helaas kon dit niet bij Blogger en moest ik daar heel veel doen met CSS etc., dus ik ben héél blij dat ik dat probleem nu heb! (sorry voor de meiden die via Blogger bloggen, dit artikel zal voor jullie niet heel nuttig zijn…).  Maar goed, vandaag toon ik jullie mijn vier favoriete WordPress plugins!

 

YARPP & UpPrev

RelatedPosts

Ik begin met twee plugins in het genre ‘gerelateerde artikelen’.  Het tonen van gerelateerde artikelen bij berichten kan ervoor zorgen dat het aantal bezoeken en pageviews op je website omhoog gaat en dat je lezers meer van je blog zullen zien. Dit kan gunstig zijn als je samenwerkingen wilt aangaan, maar het is ook gewoon leuk als je blog nog meer gelezen wordt, ja toch? Er zijn twee plugins die naar mijn mening ideaal zijn om gerelateerde artikelen te tonen. Ik heb ze zelf ook wel eens op andere blogs gezien en daar klik ik er soms ook mee door.

De twee plugins waar ik het over heb zijn YARP (Yet Another Related Posts Plugin) en UpPrev. YARPP is een plugin waarmee je onder elk artikel gerelateerde artikelen kunt tonen. Dit gebeurt aan de hand van een aantal instellingen en voorkeuren en is een fijne manier om meer artikelen onder de aandacht te brengen. (let op: op mijn blog zie je een ingebouwde plugin van mijn lay-out, maar het komt uiteindelijk op hetzelfde neer). UpPrev is een plugin waarmee je rechtsonderaan je scherm een pop-up kan laten komen met daarin een link naar een gerelateerd artikel. Het voordeel hieraan vind ik zelf dat hij op komt springen en daardoor vrij makkelijk de aandacht van je lezers trekt, waardoor ze sneller geneigd zijn te klikken. Ook bij deze plugin kan je zelf van alles instellen.

 

Commentluv

commentluv

Commentluv is een plugin die je op veel blogs die op WordPress lopen tegenkomt en eigenlijk ideaal om links in reacties te vermijden. Commentluv vraagt namelijk alleen de url van de blog van de bezoeker en laat daarna automatisch het meest recente artikel van die blog zien bij de reactie. Hiermee geef je jouw bezoekers de kans om hun blog/artikelen te ‘promoten’, zonder dat je reacties steeds volstaan met links (dit vind ik zelf bijvoorbeeld altijd héél vervelend, als ik je blog wil bezoeken, dan klik ik wel gewoon op je naam ;) ) en vermijd je hiermee spamreacties, omdat er dus minder links in staan. Ook bij deze plugin kun je een aantal dingen zelf instellen, heel fijn!

 

WordPress Editorial Calendar

Wordpress Editorial Calendar

De laatste plugin die ik graag wil delen is de WordPress Editorial Calendar. Deze plugin heeft niet zozeer betrekkeing op het uiterlijk etc. van je blog, maar op alles achter je blog. De kalender geeft je namelijk een overzicht van een aantal weken en daarop kun je in één keer zien welke artikelen je ook alweer op de planning had staan. Je kunt hier ook snel even berichten als concept neerzetten en makkelijk berichten verplaatsen naar andere dagen. Daarnaast vind ik het gewoon heel fijn dat je in één oogopslag de hele week kunt zien en meteen weet waar je nog foto’s voor moet maken etc.

Alle vier de plugins zijn gratis te downloaden en vind je onder de vermelde namen. Het instellen gaat heel makkelijk. Ik ben benieuwd of jullie deze plugins al kenden en gebruikten! Wat is jullie favoriete plugin?

xx Alex

 

 

COMMENTS
 • Ik gebruik momenteel blogger maar ik twijfel om misschien toch over te schakelen naar wordpress omdat dit meer mogelijkheden biedt. Fijne tips!

  X Sara

  14/12/2014
 • Wat een geweldige tips, heel erg bedankt voor het delen en echt zo leuk om te zien wat er je eigenlijk allemaal kunt met wordpress! Echt superleuk dankjewel!

  14/12/2014
 • Femke

  REPLY

  Wat een leuk artikel! Ik kijk uit naar nog meer van dit soort artikelen, ze zijn heel inspirerend :D .
  Ik heb nog een vraagje: gebruik jij de gratis versie van WordPress?

  xx Femke

  14/12/2014
 • Super leuk artikel! Ik ben benieuwd naar meer :)

  xo

  14/12/2014
 • wat een goede tips! ik zit nu nog op blogger maar wilt graag over stappen naar wordpress.Het lijkt me alleen zo’n gedoe dat ik het steeds maar uitstel

  14/12/2014
 • Oh dit klinken echt als hele fijne plugins, thanks!

  14/12/2014
 • Super handig! Ik blog nog op blogger, maar ben me aan het verdiepen in de overstap. Heb jij het zelf gedaan? Zou ik je misschien adhv mijn eigen interesse en opdracht voor school wat vragen mogen stellen over het overstappen en WordPress? :)

  14/12/2014
 • Ik vind CommentLuv erg leuk, zo ontdek ik altijd weer nieuwe blogs!

  14/12/2014
 • Helaas sommige plugins werken niet met mij zelfgemaakte layout. Maar je kunt een paar leuk en misschien handig plugin vinden

  14/12/2014
 • Ik heb er drie van de vier. Die UpPrev heb ik niet, maar de rest dus wel. Heel handig.

  14/12/2014
 • Fijn rijtje met tips, zo worden de plugins toch wat overzichtelijker. Dank je wel voor het delen! :)

  15/12/2014
 • Oh, super handig! Ik ga het eens even uitvogelen :D

  15/12/2014
POST A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Were looking for a nice warm holiday destination for
 • Tuesday smile Already halfway my working week yay
 • SHOOTING DAY Had a fun day shooting at studioautomat today
 • SUNSHINE on a rainy day Hows your weekend so far?
 • STRIPED Wish I could wear this jumpsuit again hows
 • BYE MONDAY Ohh this day went so so fast! Had
 • HELLO FRIDAY Ive got a busy weekend ahead do you
 • NEW EARRING isnt she pretty?