Blogtips #2 | Social Media widgets

internet_abc_ilumuoti-2
Jaa, eindelijk weer een nieuw blogtips artikel! Eigenlijk had ik jullie een artikel beloofd met tips over het overstappen van Blogger naar WordPress. Ik heb besloten hier geen artikel over te maken, omdat ik niet precies wist wat ik allemaal wilde delen. Mocht je een vraag hebben over deze overstap, dan mag je mij altijd even een mailtje sturen! Let er wel op dat je jouw vraag echt goed specificeert en duidelijk maakt wat je echt wilt weten; zo kan ik namelijk het beste antwoord geven.

Maar natuurlijk heb ik vandaag wel een aantal andere tips voor jullie. Jullie hebben waarschijnlijk wel eens de social media buttons in mijn sidebar en onderaan elk artikel gezien en de social media widgets in mijn sidebar zal jullie vast ook niet ontgaan zijn. Omdat deze items handig zijn om te hebben als blogger, vertel ik jullie vandaag hoe je ze zelf op je blog kunt toevoegen. En het leukste is; het kan zowel op een WordPress als Blogger blog!

Schermafbeelding 2015-01-02 om 22.07.03

Schermafbeelding 2015-01-02 om 22.07.26
Allereerst de social media icons. Mijn social media icoontjes bestaan uit twee onderdelen: 5 icoontjes van mijn social media kanalen + een icoontje van Bloglovin’. Het icoontje van Bloglovin’ kun je heel eenvoudig krijgen via Bloglovin’ zelf en bestaat in meerdere vormen, waardoor je er eentje kunt kiezen die goed bij je blog past. Natuurlijk kun je er ook zelf eentje maken, maar daar ga ik verder niet op in vandaag. Daarnaast heb ik vijf ronde icoontjes. Deze icoontjes heb ik gedownload via IconsDB, een website met talloze icoontjes van diverse websites, in meerdere kleuren, maten en vormen. Je kunt hier heel makkelijk zoeken op kleur en website en op de pagina van het icoontje de gewenste maat downloaden. Vervolgens kun je de volgende code gebruiken om het icoontje op je blog te plaatsen én door te laten linken naar de betreffende website.

<ahref=”http://facebook.com/jouwpagina” style=”font-size: 100%; text-align: left;”><img src=”http://linknaarjouwfoto” /></a>

De links in de code kan je makkelijk aanpassen naar jouw social media links en foto links. Als je in WordPress (.org) blogt, kun je de link van je foto’s eenvoudig krijgen door je foto’s te uploaden in WordPress en bij bewerken de link te kopiëren. Als je bijvoorbeeld met Blogger blogt, dan kun je jouw link verkrijgen door de afbeelding te uploaden in bijvoorbeeld Photobucket of Tinipic.

Schermafbeelding 2015-01-02 om 22.07.13
Daarnaast heb ik op mijn blog een aantal social media widgets in de sidebar bij mijn berichten en pagina’s. Deze widgets laten mijn laatste Instagram foto’s (niet op bovenstaande foto zichtbaar), laatste Tweets en een linkje naar mijn Facebook-pagina zien. Deze drie widgets kun je heel gemakkelijk voor jouw eigen blog verkrijgen op het internet (klik op de woorden Instagram, Tweets en Facebook hierboven om op de betreffende websites uit te komen) en via een code in je sidebar plaatsen (dit kan bij je widgets). Bij WordPress is dit ook mogelijk met plugins, maar daar heb ik zelf verder geen ervaring mee en daar kan ik helaas dus niet bij helpen. Wil je een widget van een andere social media website? Zoek dan op Google naar “naam website widget”.

Daarnaast kun je er ook nog voor kiezen om een ‘pin-it’ button aan al je foto’s toe te voegen. Ook dit hoeft niet met een plugin, maar kan makkelijk met een optie van Pinterest zelf, welke je hier vindt.

Ik hoop dat jullie iets aan deze tips hebben en stel vooral je vraag als je er niet uitkomt! Wat voor social media buttons/widgets heb jij?

xx Alex

 

 

COMMENTS
 • Ik gebruik veelal betaalde themes en daarin wordt wel steeds meer rekening gehouden met social media. Zo heb ik standaard in de footer en header mijn icoontjes (behalve dan bloglovin’, daar ga ik de makers nog even over mailen) en in de sidebar heb ik eigen ontworpen icoontjes toegevoegd.

  Onder mijn artikelen stonden deelopties, maar die vond ik niet fijn, dus verbanden door de plug-in Shareaholic. Op Like & Love (it), mijn andere website, zaten deze al wel in het theme. Daar heb ik overigens ook een subtiele pop-up voor Facebook die me echt extra likes oplevert. Zal die plug-ins later eens opzoeken als je wilt. Ga die ook nog op Blogaholic toepassen.

  03/01/2015
 • Wat handig! Ik heb ook van die social media widgets op mijn blog staan, dat vind ik zo leuk en overzichtelijk staan. :)

  03/01/2015
 • Handig! Ik gebruik zelf Shareaholic en op iedere foto zit een pin-it button als je er met je muis overheen gaat.

  Verder wil ik wel heel graag Bloglovin onder iedere blogpost, maar ik weet niet hoe ik dat moet doen. Is lastig want ik heb een Genesis framework

  03/01/2015
 • Wat handig dit artikel, ik moet nog wat widgets plaatsen op m’n blog, maar ik weet nog niet zeker of ik overstap op WordPress of niet.. :’)
  X Emma

  03/01/2015
POST A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Were looking for a nice warm holiday destination for
 • Tuesday smile Already halfway my working week yay
 • SHOOTING DAY Had a fun day shooting at studioautomat today
 • SUNSHINE on a rainy day Hows your weekend so far?
 • STRIPED Wish I could wear this jumpsuit again hows
 • BYE MONDAY Ohh this day went so so fast! Had
 • HELLO FRIDAY Ive got a busy weekend ahead do you
 • NEW EARRING isnt she pretty?