Canon EOS 1200D launch/workshop

Ik liet het eerder deze week al even kort voorbij komen, maar 1,5 week geleden bezocht ik een evenement georganiseerd door Canon. Ik was uitgenodigd en samen met een groepje van zo’n 15 mensen (voornamelijk bloggers) zaten we in een mooi gebouw in Amsterdam. We begonnen met een korte introductie om waar het om ging: de nieuwe camera van Canon, de EOS 1200D, het nieuwe “instapmodel” spiegelreflexcamera.

Vervolgens kregen we een soort lezing over standen op je camera en hoe je ermee kunt werken, waaronder de Av en Tv waarover ik eerder deze week al vertelde, omdat het evenement ‘out of auto’ (van automatische stand) heette. Ik wist zelf al hoe deze standen werkten, maar de kleine opfrissing was wel even fijn! Daarna kregen we nog een kort praatje van Negin Mirsalehi en haar vriend over de foto’s van haar blog. Vervolgens gingen we in drie groepjes korte, maar zeer inspirerende workshops volgen.


COPYRIGHT ALEXANDRA HUIJGENS-4

COPYRIGHT ALEXANDRA HUIJGENS-7

COPYRIGHT ALEXANDRA HUIJGENS-5

Fashion / Portrait

Ik begon samen met 4 andere bloggers bij de fashion/portretfotografie workshop. Er waren twee modellen die we op verschillende plekken moesten fotograferen met de EOS 1200D die we allemaal die dag gebruikten. We kregen uitleg over hoe je het licht kunt gebruiken en hoe het licht ook mooi kan zijn, zonder dat je je dat bedenkt. Ik vond dit erg leerzaam en heb er leuke dingen uit opgestoken!


COPYRIGHT ALEXANDRA HUIJGENS-19

COPYRIGHT ALEXANDRA HUIJGENS-17

COPYRIGHT ALEXANDRA HUIJGENS-16

Food

Daarna had ik de workshop foodfotografie door een fotograaf die hele boeken heeft gemaakt en aan boeken heeft bijgedragen met foodfotografie. Zijn stijl is, zoals je op de foto kunt zien, wat industrieel en mannelijk, maar ik vond het echt heel mooi neergelegd en zag het zo voor me op Pinterest, haha! Ook bij deze workshop leerden we over lichtinvallen, maar ook over mooie fotografiehoeken voor food foto’s. Zo vertelde hij bijvoorbeeld dat foto’s die van boven zijn gemaakt, het meestal het beste doen, best interessant om te weten!


COPYRIGHT ALEXANDRA HUIJGENS-22

COPYRIGHT ALEXANDRA HUIJGENS-25

Beauty

Als laatste hadden we de workshop creatieve fotografie. Hierbij kregen we een aquarium met daarin een potje nagellak te hangen. Eronder stond een soort luchtapparaatje waardoor er belletjes ontstonden en aan de ene kant van het aquarium een paarse flitser en aan de andere kant een “gewone”. Door de sluitertijd van de camera snel te zetten, kreeg je dus een foto zoals die hierboven, welke ik echt supergaaf vind! Ik heb er ook nog een paar met ander licht, maar bij deze vind ik het effect door de kleuren toch wel heel gaaf. Aan het einde mochten we nog twee foto’s laten printen en ik heb deze foto en de food foto laten printen. Ik vond het een hele inspirerende workshop en ik heb nog een leuke tip voor jullie: Canon heeft de companion app gelanceerd, waarmee je de 1200D camera kunt leren kennen. Oké, hij zal niet voor elke camera hetzelfde zijn, maar ook met een andere camera kan je er veel mee leren!


Wat vind jij van de foto’s?

xx Alex

(ps. meer foto’s vind je hier)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Close