GASTARTIKEL: De leukste uitjes in Nederland

Door: uitmetkorting.nl

Met de komst van het mooie weer met lekkere temperaturen is het dagjes-uit-seizoen ook weer geopend. Heel Nederland gaat er massaal op uit om een dagje met het gezin, de familie of vrienden door te brengen. Kan jij ook niet wachten tot die ene dag is aangebroken waarop iedereen tijd vrij heeft gemaakt voor elkaar? Maar dan moet je nog bepalen waar de reis naartoe gaat! Wat zijn de vijf leukste uitjes in Nederland?

Betoverend paradijs
Wie dol is op sprookjes, brengt een bezoek aan de Efteling. Dit park in Kaatsheuvel is veruit het meest populaire pretpark van het land. Het trekt jaarlijks miljoenen bezoekers! Het is niet voor niets, want de bezoekers worden meegenomen naar een sprookjesachtige wereld van elfjes, draken en Laven! Als je er al eens als klein kind bent geweest, weet je hoe magisch het er is. In dit land worden grote mensen weer kleine kinderen, als ze door het Sprookjesbos lopen. Voor de adrenalinejunkies zijn er gelukkig ook een aantal attracties, zoals de Python, Joris en de Draak en Vogelrok!

Achtbaanwalhalla
De mensen die écht houden van achtbanen, die brengen een bezoek aan Walibi. Dit pretpark in Biddinghuizen heeft de meeste achtbanen van alle Nederlandse pretparken. Ze hebben zelfs de hoogste achtbaan van de Benelux, namelijk de Goliath! Ook zijn er een aantal andere wilde attracties waar je adrenalinelevel een boost krijgt, zoals de Crazy River, Merlin’s Magic Castle en Space Shot. Heb je het niet zo op met spannende attracties, dan is het misschien verstandig om Walibi over te slaan.

Hocus pocus
In Limburg vind je Toverland, een park die eigenlijk geheel is gericht op jonge kinderen. Hier kunnen zij zowel binnen als buiten spelen. Ideaal als het weer die dag wat minder is! Voor de wat oudere kinderen en volwassenen is er ook wel wat te doen, maar het gaat hier vooral om het plezier van de kleine koters. Wat de oudere bezoekers vaak een lach op het gezicht tovert, want wie houdt er nou niet van blije kinderen?

Daar heb je Flipper!
Er is bijna niemand die zegt ‘ik heb een hekel aan dolfijnen’. Daarom staat het Dolfinarium waarschijnlijk ook op de vierde plaats van de vijf leukste uitjes! Dit dierenpark legt de focus op dieren uit de onderwaterwereld. Kom kijken naar shows met dolfijnen, zeeleeuwen en zeehonden. Deze slimme zoogdieren weten al jarenlang vele duizenden bezoekers aan het Harderwijkse park te plezieren!

Aapjes kijken
Wie dol is op dieren, moet zeker een keer een bezoek hebben gebracht aan Burgers Zoo. Deze dierentuin bij Arnhem heeft inwoners uit alle hoeken van de wereld. Van slingerende aapjes tot indrukwekkende giraffes en van glibberende reptielen tot de koningen van de dierenwereld, de leeuwen. Zo heeft ieder dier zijn eigen leefgebied: deze zijn allemaal nagebootst in het Arnhemse park!

– uitmetkorting.nl

5 Comments

  1. Ooh hierdoor krijg ik zin om weer een keer naar een pretpark te gaan. Burgers Zoo is altijd leuk, woon in Arnhem dus altijd makkelijk om naar toe te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Close